EDI pārstāvis Dans Laksis augusta izskaņā piedalās Eiropas signālu apstrādes konferencē, kas norisinās BoMUS projekta ietvaros. Konferences pirmajā dienā lektori piedāvāja dažādas apmācības saistībā ar signālu apstrādi. Nākamajās konferences dienās pētnieki no visas Eiropas prezentēja savus sasniegums petniecībā kā arī prezentēja sagatavotos zinātniskos plakātus.

Konferencē Dana raksts “Uz vilnīšu transformācijas balstīta ultraskaņas signālu sadalīšana, lai novērtētu kortikālo kaulu modeļus” (Wavelet transform based decomposition of ultrasound signals for cortical bone model evaluation), otrdien tika prezentēts plakāta formā un peiktdien tiks prezentēts prezentācijas formā. Raksts ir publicēts EURASIP. Rakstā ir apkopota daļa no projekta BoMUS rezultātiem.

BoMUS projekta mērķis ir izpētīt zinātnisko pamatu jaunai ultraskaņas tehnoloģijai (BoMUS), lai visaptveroši raksturotu kaulu un muskuļu stāvokli audu sastāva un struktūras ziņā. Projekta sadarbības partneris:  Rīgas Tehniskā universitāte. BoMUS tehnoloģijas pamatā ir uzlabota ultraskaņas signālu apstrāde, kas iegūta, skenējot cilvēka ekstremitātes, izmantojot dažādus akustiskos režīmus un izmantojot attēla atpazīšanas metodes. Lēmumu pieņemšanas noteikumi vai vairāki informatīvi ultraskaņas rādītāji palīdz novērtēt interesējošos faktorus (FOI), kas noteic kaulu un muskuļu audu kvalitāti.
Vairāk par pašu projektu: https://www.edi.lv/projects/visaptveross-kaulu-un-muskulu-audu-stavokla-novertejums-izmantojot-kvantitativu-ultraskanu-bomus/

Ar pilnu Dana rakstu varat iepazīties: https://eurasip.org/Proceedings/Eusipco/Eusipco2024/pdfs/0001496.pdf