Lai risinātu pašreizējās arhitektūras, inženierijas, būvniecības un ekspluatācijas (AIBE) nozares problēmas, openDBL konsorcijs apvieno partnerus no dažādām nozarēm, ļaujot veikt multidisciplinārus pētījumus un izstrādi. Projekta mērķis ir attīstīt unikālu un standartizētu openDBL platformu, kurā būtu pieejams AIBE nozarei noderīgs saturs, kas ļautu optimizēt resursus.

Kiberfizikālo sistēmu laboratorijas vadošais pētnieks Jānis Judvaitis un elektronikas inženiere Marija Skromule no 23. līdz 25. jūlijam apmeklē Apvārsnis Eiropa projekta “Atvērts viena soļa DBL risinājums (openDBL)” partneru tikšanos. Šis projekta vidusposma atskaites pasākums norisinās projekta koordinatora CETMA atrašanās vietā netālu no Brindisi, Itālijā. Pasākumā tiek apspriesti gan projekta sasniegumi, gan EDI darbs pie liela mēroga lietu interneta sistēmas izstrādes, kā uzdevuma 2.4 līderiem. Diskusijās partneri dalījās ar idejām kā EDI izstrādātie sensoru risinājumi tiks integrēti projekta pilotēkās un kā tiks organizēta iegūto datu apstrāde un nogādāšana līdz projektā izstrādātajai OpenDBL sistēmai.

EDI loma projektā ir liela mēroga lietu interneta platformas izstrāde, ar mērķi iegūt sensoru datus un veikt sensoru datu sapludināšanu. Iegūto datu integrēšana ēkas digitālajā zurnālā sniegs reālu pienesumu ēku īpašniekiem, apsaimniekotājiem un lietotājiem. Vairāk par projektu: https://www.edi.lv/projects/atverts-viena-sola-dbl-risinajums-opendbl/

https://www.opendbl.eu/